Baby


Start

Baby

Dagboek

Stamboom

Fotoalbums

Filmkes

Contacteer

Gastenboek

Links

 


Mijn geboortegegevens

Familienaam Pattyn
Voornamen Ilani, Claudine, Maria
Geslacht Meisje
Geboortedatum 28 januari 2006
Tijdstip 8:53
Plaats Brugge
Lengte 45,50 cm
Gewicht 2.510 gram
Peter Ivan Pattyn
Meter Maria Sys

De herkomst van mijn naam

Ilani is een afgeleide van Ilona, een variant van de Griekse naam Helena.
Mijn naam betekent 'De stralende, de schitterende, de fakkel'.

Mijn meest verrassende acties

1 maandje te vroeg, op papa en mama's verhuisdag, uit mammies buikje willen.
Mijn pamperke afdoen onder de "zonnebank" en een plasje maken op de lampen.
Aan 8 maanden uit m'n park kruipen en via de vensterbank en de zetel mama en papa vergezellen op het terras. Mama en papa waren wel niet echt enthousiast ...

Mijn kinderhoroscoop - Waterman

Het Waterman-kind is een kind dat vrijheidslievend van aard is. Het zal de dingen graag op zijn eigen manier doen. Dit komt doordat dit kind van nature een tikkeltje eigenwijs is. Het grappige hiervan is dat het daardoor werkelijk een eigen wijsheid kan creŽren. 
Het krijgen van vrijheid en ruimte is niet alleen een behoefte, het is voor dit kind zelfs een voorwaarde om tot leren te komen. Alleen op deze manier kan het namelijk de wereld leren begrijpen. Daarbij is de kans groot dat het de wereld enigszins rationeel bekijkt. Zodra het dan echter om emoties gaat, wordt het moeilijk voor hem. Emoties zijn immers niet altijd rationeel te verklaren, maar vragen desalniettemin aandacht. 

Het Waterman-kind is menslievend ingesteld en verkeert graag in groepjes. Vriendschappen spelen bij dit kind een grote rol. Zijn ietwat rationele kijk op de wereld kan hem echter ook in sociaal opzicht parten spelen. Het kan daardoor namelijk soms wat hard overkomen, alsof het met enige afstand naar de anderen en zichzelf kijkt. Aan de ene kant geeft hem dit het vermogen om op redelijke wijze objectief om zich heen te kijken. Aan de andere kant schept dit vermogen een bepaalde afstandelijkheid tot datgene wat het doet of heeft met anderen. Dit kan het doen lijken alsof het niet emotioneel betrokken is. 

Copyright © Willem Kunst, erkend astroloog A.V.N.

Uw Waterman-kind is koppig, onafhankelijk en vooral mentaal ingesteld, met het emotionele en gevoelens heeft het grote problemen. Uw Waterman-kind houdt niet van bevelen krijgen. Geef haar/hem de tijd om er zelf over na te denken, dwing haar/hem niet, leg Uw Waterman-kind geen dwang op. 

Uiterlijk is Uw Waterman-kind kalm en volgzaam, maar het kan plotseling heel irrationeel zijn. Het is dus wat onvoorspelbaar maar heel aimabel en je kunt lol met haar/hem hebben. Uw Waterman-kind weet heel goed hoe het iets klaar moet krijgen en het heeft een heel sterke wil, al heeft het misschien een heel brave buitenkant. Uw Waterman-kind heeft grote moeite met veranderen. 

In feite is Uw Waterman-kind begaafd, maar om dat naar buiten te krijgen is het belangrijk dat het veel vrijheid krijgt en dat het zelf haar/zijn zaakjes mag uitdenken. Onderdruk je haar/hem en houd je haar/hem klein dan zal het zich of aanpassen zodat je haar/hem nooit leert kennen of het wordt een wilde rebel. Ook is het dan mogelijk dat Uw Waterman-kind zich tot de persoon ontwikkelt die een tiran verbergt. 

Uw Waterman-kind is practisch en nuchter ingesteld en merkt veel op. Het heeft een scherp vermogen tot juiste conclusies trekken over mensen. Uw Waterman-kind heeft een scherpe intuÔtie en later problemen met geld. Ook is Uw Waterman-kind oppervlakkig door haar/zijn mentale instelling en gebrek aan wendbaarheid. 

Uw Waterman-kind komt volgens de astrologie het best tot zijn/haar recht in een beroep waar veel mentale prikkels aanwezig zijn, het is ongeschikt voor beroepen waar persoonlijke relaties centraal staan. Radio, televisie, wetenschap, astrologie, electro-technisch ingenieur, informatica, informaticus, psychiater, sociaal werker,computer programmeur, het verenigingsleven, toneelclubs, operettezanger, zangeres, wiskundige, wetenschapper, micro-chip technoloog, socioloog, cosmonaut, piloot, schrijver van science fiction, schrijver van experimentele romans, romanschrijver, rubriekschrijfster in damesbladen, lieve lita, zooloog, componist, aansteller, tiran, autocraat, pacifist, revolutionair, feminist, toneelspeler, toneelschrijver, uitvinder.

Bron: http://www.astro-kind.com/sterrenbeeld-waterman.htm

Uw Waterman-kind is zeer gesteld op zijn/haar vrijheid en het eist het recht op om steeds te doen wat het zelf wenst. Als iemand probeert zijn/haar wil op te leggen aan uw Waterman-kind, wordt het heel recalcitrant . 

Uw Waterman-kind wil alles wat nieuw is kunnen proberen en wel naar zijn/haar eigen tijd en zin. Het heeft behoefte aan vrienden/innen, want zijn/haar eigen manieren van doen en begeerten hebben voor hem/haar meer zin als het die met anderen kan delen. Uw Waterman-kind is gek op mensen die alles wat nieuw is willen proberen. Toch heeft het zelf moeite met veranderingen. 

Uw Waterman-kind heeft een enorme afkeer van mensen die zich niet kunnen beheersen en van mensen die last hebben van emotionele uitbarstingen. Van zijn/haar eigen uitbarstingen heeft het minstens evenveel last. 

Met zijn/haar eigen gevoel en impulsen gaat Uw Waterman-kind om door erover na te denken. Daardoor kan het ver verwijderd raken van de emotionele kant van het leven. Met gevoel kan het dus in principe niet goed overweg, iets wat het in eerste instantie afkijkt van zijn/haar moeder. 

Bron: http://www.mboot.nl/kinderhoroscoop/watermk.htm

Waterman is het teken van onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid. Dit teken werpt oude waarden omver zodat er ruimte komt voor nieuwe. Waterman bezit een groot abstractievermogen en neigt ernaar de dingen van een afstandje te bekijken en is erg vindingrijk en fantasievol.

Een Waterman kan zowel onvoorspelbaar als geniaal zijn. Een Waterman-kind heeft vaak een feilloze intuÔtie en een zeer levendige belangstelling voor alles en iedereen. Waterman is een intellectueel teken en zelfs het kleinste Waterman-kind is niet gecharmeerd van speciale brabbeltaaltjes. Ook wil dit kind zich innerlijk vrij kunnen voelen en kan zich daardoor soms erg koppig en eigenwijs gedragen. Speelkameraadjes zijn bijna de eerste levensvoorwaarde van een Waterman-kind, al zullen contacten vaak wat oppervlakkig verlopen. Dit kind bezit al jong de gave om te kunnen gaan met alle soorten mensen.

Natuurlijk is niet elke Waterman begaafd, net zo min als elke Waterman zich zal ontwikkelen tot een excentriekeling, maar de meeste typische Watermannen kunnen erg goed overweg met cijfers en formules, hun abstractievermogen is groot. Wat voor problemen kan zorgen is de dagelijkse routine, hieraan heeft een Waterman een broertje dood. Als ouder of verzorger redt je het niet door dit kind jouw eigen inzichten op te willen dringen, wel kun je hem of haar helpen zich te leren aanpassen door steeds meerdere kanten te belichten.

Tijdens de puberteit is er vaak opstand, in deze fase is er een grote behoefte alles anders te doen dan een ander. Besteedt als ouder of verzorger niet te veel aandacht aan uiterlijke zaken zoals de mogelijk in jouw ogen bespottelijke kleding of overdreven opgebrachte make-up, want dan is de kans groot dat je bij werkelijk wezenlijke problemen al helemaal geen ingang meer hebt.

In de liefde is een Waterman snel verdwenen wanneer je demonstratieve liefdesverklaringen verwacht. Wanneer iemand een Waterman-mens geestelijk of letterlijk probeert te binden is er alleen nog maar verzet. Op zulke momenten is er van betrokkenheid bij de ander geen sprake meer en kan een Waterman zich gevoelshalve helemaal afsluiten.

Door de originele en fantasievolle aanpak zal een Waterman waarschijnlijk op elk beroepsterrein wel kunnen slagen, mits er ruimte is voor creativiteit en onafhankelijkheid. Geld is voor een Waterman-mens vaak iets wat zo'n beetje op de laatste plaats komt, veel belangrijker is de uitdaging en het zich aangesproken kunnen voelen. Een Waterman-mens leeft bij ideeŽn en heeft er behoefte aan zich ergens met hart en ziel aan te kunnen wijden.

Tijdens de voltooiing van de eerste Saturnuscyclus -zo rond het dertigste levensjaar- komen Waterman-mensen steeds meer in conflict met zichzelf. Perioden van depressieve gevoelens en een nervositeit kunnen de kop op steken, vooral als je je ergens in geblokkeerd voelt. Dit wordt meestal een tijd van veranderingen die wel een paar jaar kunnen duren. Gelukkig is een Waterman-mens niet zo bang voor veranderingen dus op zich kan dit een heel opwindende levensfase zijn. Waarschijnlijk verveelt een Waterman zich zelden of nooit, er zijn altijd wel dingen die je bezig kunnen houden en het leven interessant maken. Yoga en meditatie zijn voor een Waterman-mens heel goed om een te hard werkende geest weer tot rust te brengen.

Pas als Waterman-mens een beetje op dat je je niet zo druk over de toekomst maakt dat je voor het heden geen tijd en aandacht meer overhebt. En het is ook niet echt verstandig om altijd van je collega's, vrienden en partner te verwachten dat ze jouw wisselende stemmingen begrijpen en accepteren, zelfs als je zelf weet dat je eigenlijk onuitstaanbaar bezig bent. Belangrijk is te zorgen voor voldoende slaap, de meeste Waterman-mensen hebben minstens acht uur nodig, en wanneer dat niet het geval is kun je zeer wispelturig worden. Waterman heeft een diep gevoelde behoefte de wereld mooier te maken dan hij is, maar kan er erg veel moeite mee hebben zich bezig te houden met persoonlijker, meer alledaagse dingen.

Ook de al wat oudere Waterman kan zich bij tijd en wijle nog helemaal wanhopig voelen van al het leed en de onrechtvaardigheid in de wereld. En nog steeds zijn er perioden dat je het zo druk hebt met het uitdenken en bespreken van idealen, dat je je achteraf volkomen uitgeput kunt voelen. Zorg voor een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning, dit is echt heel belangrijk voor een Waterman-mens.

Bron: http://www.catharinaweb.nl/astrologie/waterman.htm


Waag ook een gokje en win een heerlijke fles champagne...