Dagboek


Start

Baby

Dagboek

Stamboom

Fotoalbums

Filmkes

Contacteer

Gastenboek

Links

 

28 januari 2007 - Ilani is jarig!

Vandaag is ons Ilani reeds 1 jaar oud! Het dagboekje van Ilani is helaas wat blijven steken, maar het foto-album groeit nog steeds...

Vandaag lijkt ons ook de ideale dag om te vertellen dat Ilani er een broertje of een zusje bij zal krijgen. Alle nieuwtjes van de Pattyntjes kan je binnen enkele dagen best volgen op het dagboek van de nieuwe babysite ..


23 juni 2006 - Waar waren we gebleven...
Eindelijk nog even tijd gemaakt om Ilani's dagboekje aan te vullen. Om iedereen alvast gerust te stellen... we stellen het alledrie nog steeds bijzonder goed!

Ilani is vorige week voor de eerste keer ziek geweest, hoogst waarschijnlijk de driedagenkoorts. Ondertussen is ze terug actief, gezond en wel.
Ons meisje weegt nu bijna 5 kilogram en is 58 cm groot. Voor haar leeftijd nog wat klein, maar dat vinden wij reuzefijn!

De mama en de papa dan... 'tja ... die hebben het, zoals je aan de babysite kan merken, behoorlijk druk. Naast onze vaste job en de dagdagelijkse gezinszorgen, hebben we de handen meer dan vol met verbouwingswerken, tuinieren en pc'tjes verkopen of herstellen...

Oh ja, wat zeker ook vermeld moet worden... Ilani werd op zondag 7 mei gedoopt in de kerk van Moerkerke. Het was een plezante dag, waarvan we later zeker ook een fotoalbum zullen maken...  Geduld is dus helaas de boodschap!
Voor diegenen die ongeduldig zitten te wachten op een foto'tje van een glimlachende Ilani... ik hoop dat hiermee de verwachtingen zijn ingevuld!


20 maart 2006 - The day after...

Uitslapen zat er voor ons helaas niet in, want Kind en Gezin kwam voor de laatste keer ons Ilani thuis controleren. Zoals iedereen nu zelf kon vaststellen stelt Ilani het goed. Momenteel weegt ons meisje 3.730 gram, meet 51 cm en heeft een hoofdomtrek van 37 cm.


19 maart 2006 - De babyborrel
De babyborrel waar we meer dan 120 man konden verwelkomen, was naar onze mening meer dan geslaagd!
Graag hadden we ook via deze weg iedereen nogmaals bedankt voor de leuke attenties en het aangename gezelschap.
Niet te vergeten willen we ook Vera, Marnix, Dorine, Matthijs, Jana en Lisa oprecht bedanken voor de uitstekende bediening.

18 maart 2006 - Druk druk druk...
Met onze verbouwingsplannen, de aanleg van de tuin en het organiseren van de babyborrel weten we af en toe niet waar begonnen!

Terwijl onze ouders zich ontfermen over de heraanleg van onze tuin, vliegen wij van de ene winkel naar de andere...


6 maart 2006 - Een droog velletje...
Vandaag is Ilani opnieuw "gekeurd" door Geert van Kind en Gezin. Ilani weegt nu ruim 3.300 gram, meet 50 cm en heeft een hoofdomtrek van 35,80 cm.

Ilani's velletje is niet langer te geel, maar lijkt nu geïrriteerd door de  verzorgingsprodukten van Galenco.


1 maart 2006 - Op bezoek bij de kinderarts
Nonkel Frederick heeft Ilani en de mama richting St-Lucas gevoerd om terug een bezoekje aan Dr. Detavernier te brengen.
Op alle testen reageerde ons meisje normaal, maar toch zag Ilani er weer als een klein 'Chineesje' uit.
Indien de volgende keer haar huidskleur niet verbeterd is, zal een 'hieleprikje' de oorzaak moeten bepalen...

24 februari 2006 - De gehoortest...
Gisteren zijn we met ons meisje naar Kind en Gezin geweest voor het testen van haar gehoor. Daar is, zoals we reeds zelf hadden ondervonden, bevestigd dat Ilani haar gehoor reeds goed is ontwikkeld!

Van die gelegenheid hebben we ineens ook gebruik gemaakt om haar nog even op de weegschaal te leggen. Ilani heeft tot onze eigen grote verbazing de kaap van de 3 kilo reeds gehaald! 't Is toch een ferm madamme éh


15 februari 2006 - Kind en Gezin
Ondertussen is ons prutske reeds een weekje thuis en kregen we deze morgen bezoek van Kind en Gezin. Ilani weegt nu 2.750 gram, meet 47 cm en heeft een hoofdomtrek van 33,60 cm.

In de namiddag werd ons vrouwelijk duo door nonkel Frederick naar St.-Lucas gebracht voor Ilani's eerste consultatie.

Zowel de kinderarts als "Kind en Gezin" waren positief verrast over de vorderingen van ons kleine felle meisje! Enkel haar ietwat gele huidskleur dient te worden opgevolgd, maar dit komt waarschijnlijk door de borstvoeding.


12 februari 2006 - Ons 80 jaar oude familie-wiegje
Vandaag hebben we van Dany en Josiane het wiegje ontvangen waar Stefaans Oma ooit nog in gelegen heeft. Omdat Ilani sneller was dan verwacht, hebben zij voor ons dit erfstuk een prachtige opknapbeurt gegeven. Nogmaals bedankt voor dit fantastische cadeau!

10 februari 2006 - Poppemie is in haar nopjes...
Samen met Ilani hebben we onze eerste dagen goed doorstaan. Ons poppemie slaapt goed en zet momenteel enkel de boel op stelten als haar buikje begint te knorren!

Ondertussen zijn we uiteraard nog druk in de weer met het uitpakken en inrichten van ons nieuwe huisje. Gelukkig kunnen we ook nu weer rekenen op familie en vrienden, die reeds een bijzondere verhuis hebben geforceerd! Een dikke merci...


6 februari 2006 - Ilani mag woensdag naar huis
Deze morgen van de kinderarts vernomen dat Ilani woensdag mee naar huis mag.
We kunnen dus nog snel wat noodzakelijke produktjes aanhalen, om ons kleintje thuis verder in de watten te leggen...

5 februari 2006 - Ilani nadert de 2,5 kilo!!!
Nu Mieke reeds een dagje thuis is, lijkt Ilani ook snel aan gewicht toe te nemen. Gisteren was ons meisje zo'n 30 gram verzwaard en deze morgen woog ze al 2.420 gram. Als ons prutske zo verder doet, zal ze snel het ziekenhuis mogen verlaten.

3 februari 2006 - De mama mag terug naar huis ... zonder Ilani
Aangezien ons Ilani momenteel nog niet is bijgekomen en nu 2.340 gram weegt zal ons Mieke morgen zonder haar meisje naar huis moeten vertrekken.
Ilani drinkt wel uitstekend, maar is en blijft 4 weken te vroeg geboren. De mama en de papa zullen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om hun nieuwe huisje nog wat in te richten voor de komst van hun "patatje".

29 januari 2006 - De toestand van onze vrouwkes
Ilani is gisteren via een keizersnede op de wereld gebracht. De hevige buikpijnen van ons Mieke waren wel degelijk weeën en gezien ons meisje in een voetligging lag, was een spoedoperatie de enige veilige oplossing.

Ilani en de mama stellen het gezien de situatie toch vrij goed. Ons Mieke zal nu wat moeten herstellen van haar snijwonde en Ilani moet proberen haar gewicht te houden. Elke pasgeborene verliest in de eerste dagen zo'n 10% aan gewicht. Om de prematurenafdeling te mogen verlaten moet een baby 2.500 gram wegen, goed eten en gezond zijn!


28 januari 2006 - Ilani was sneller dan de meubelen ...


Teder, lief en nog zo klein
een stil moment om dankbaar te zijn
vol trots laten wij u horen
dat ons Pattyntje is geboren!

Haar naam is
ILANI

Zij is geboren op
28 januari 2006 om 8:53
weegt 2.510 gram en is 45,50 cm lang.
 


26 januari 2006 - Eentje jarig en eentje ziek...
Vandaag de eerste dag, met ouders en schoonouders, ons toekomstig stekje eens serieus onder handen genomen.

Jammergenoeg is de eerste dag voor ons Mieke een rustdag geworden. Sinds gisteren is ons Mieke geveld door een serieuze keelontsteking en is verplicht antibiotica en de nodige siroop te nemen. Voor ons kindje zou het geen kwaad kunnen, zolang Miekes lichaamstemperatuur maar niet verder stijgt (nu soms 37,7).
Hopelijk evolueert alles gunstig en kunnen we zaterdag rustig samen verhuizen!

Wat vandaag ook niet mocht vergeten worden... Onze toekomstige Opa Marcel werd vandaag 59!!! We zullen het stof weer kunnen wegspoelen...


9 januari 2006 - Geboortelijst en pamperrekening
Zaterdag hadden we een afspraak bij babyzaak Bert in Brugge voor het opstellen van ons geboortelijstje. Wie het nog niet meegemaakt heeft... het aanbod babyspulletjes is enorm!
Gelukkig hebben we zelf reeds verschillende grote stukken kunnen overkopen en moesten we het volledige assortiment niet meer doorlopen. De kinderkamer is een zorg voor later en daarom hebben we besloten ook een pamperrekening te openen.

Gisteren hadden we nog een afspraak bij onze notaris voor het tekenen van de definitieve koopakte. Nadien zijn we, met de vorige eigenaars, nog gezellig iets gaan drinken en hebben afgesproken om woensdag 25 januari de sleutel op te halen.

Moerkerke, here we come!


2 januari 2006 - Een nieuw  jaar vol blijde verwachtingen...
Mieke was op oudejaar zo goed als genezen. Met ondermeer onze twee toekomstige nonkeltjes hebben wij, bij vrienden, 2006 ingezet met veel enthousiasme, eten, drank en eigen vuurwerk!
Kort samengevat: het was een ferm plezant feestjen.

Op nieuwjaarsdag zijn we Stefaans familie gaan bezoeken en deze avond de kleine Pattyn nog eens gaan onderzoeken. Ons Pattyntje doet het ook dit jaar nog steeds héél goed en we kunnen de verhuismarathon dus rustig verderzetten.


29 december 2005 - Sneeuw, sneeuw en ... een zieke Mie?
Gisterenavond nog naar de kerstmarkt in Brugge geweest, waar er eigenlijk niet veel meer te beleven was. Mieke voelde zich op voorhand al niet echt oké en bleek dus een serieus buikgriepje te hebben opgelopen.
Vandaag ligt ons Mieke ziekjes in bed en probeert ze wat slaap in te halen. Met wat geluk is haar maag tegen oudejaar terug in orde en kunnen we toch nog een prettige jaarwisseling beleven...

27 december 2005 - Onze reddende engels...
Deze avond richting Lapscheure gereden. In de Hoogstraat 68 is er een koppel die samen kinderopvang voorziet. Eddy en Magda lijken ons twee toffe mensen, en meer dan geschikt om onze kleine Pattyn een leuke tijd te bezorgen...
Nu ook dit weer geregeld is, kunnen we eens deftig werk maken van onze geboortekaartjes, doopsuikers en de geboortelijst!!!

26 december 2005 - Het eerste vreetweekend zit er al op...
Kerstavond werd gezellig gevierd bij de toekomstige Opa en kerstdag bij onze toekomstige Oma.. Vooral bij Oma Maria was het op kerstdag weer een drukte van jewelste. Bijna de ganse familie Sys was weer van de partij en de kalkoenen zijn bijgevolg weer met uitsterven bedreigd!

14 december 2005 - 't is were nie rare...
Het is me wat. Nog geen twee maand terug besluiten we te veranderen van kinderopvang.
Wat gebeurd dan zo'n 2 maand voor de bevalling??? De dienst kinderopvang belt ons om te vragen of we nog steeds kinderopvang zoeken, omdat "zoals we waarschijnlijk wel al wisten" onze huidige kinderoppas is gestopt...
Een telefoontje naar die dienst brengt ons definitief terug naar af. Onze kinderoppas verhuist plotseling naar Roeselare en vond het niet nodig ons hiervan op de hoogte te brengen. De dienst kinderopvang ging zelf nog zien of ze iets konden regelen, maar gaf ons weinig goede hoop. Zelf in actie schieten lijkt ons dus maar weer het beste! Wordt vervolgd...

10 december 2005 - De kerstmarkt in Brussel

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we ook dit jaar weer naar een heuse kerstmarkt. Na de laatste jaren Keulen, Dusseldörf, Aken, Rijsel en natuurlijk Brugge te hebben bezocht, was dit jaar Brussel aan de beurt.
Dankzij een speciaal treinticket reisden we voor slechts 5 € per persoon heen en terug naar Brussel Centraal. Het moet gezegd, de kerstmarkt in Brussel was en is al even fijn als de prijs van het ticket.
Ontzettend veel standjes, animatie en geestrijke drankjes maken van de Brusselse kerstmarkt wat van een kerstmarkt wordt verwacht!

5 december 2005 - Check Up
Reeds 28 weken in verwachting en opnieuw een bezoekje aan de gynaecoloog gebracht. Alles blijkt gelukkig nog steeds vlotjes te verlopen...
Mieke is sinds haar zwangerschap zo'n kleine 7 kilo aangekomen, waarvan 2,5 in de laatste 4 weken. Ons Pattyntje zou nu ongeveer zo'n 35 cm groot moeten zijn en anderhalve kilo zwaar. Vandaag lag hij of zij voor de eerste keer met het hoofdje naar beneden en bleek het ondersteboven ook plezant te vinden...

28 november 2005 - De opvolgers zijn reeds gekend

Het was voor de rappe. Dennis en Joke zijn, na wat getrek en gesleur , de twee nieuwe Dudzelenaars vanaf 1 februari 2006!


15 november 2005 - Onze huurwoning staat reeds te huur...
Deze avond de huisbaas, samen met de agence, op bezoek gehad voor het bespreken van het herverhuren van ons huidig optrekje.

Geïnteresseerden kunnen voor verdere inlichtingen steeds terecht bij kantoor Desmet & Poupeye.


8 november 2005 - Ons Pattyntje drinkt al flink...
Deze avond nogmaals op controle geweest bij de gynaecoloog.
Tijdens de echo konden we zien hoe hij of zij onverstoorbaar lag te drinken en genoot van alle rust binnenin dat buikje.

Alles loopt dus als gesmeerd en we kijken al weer uit naar de volgende echo...


28 oktober 2005 - MAMMIE MIE is jarig!

Vandaag is Mieke 26 geworden. Met haar bolle buikje en nieuwe huisje is ze nu wel letterlijk en figuurlijk in de fleur van haar leven!

Helaas is het ook vandaag precies 2 jaar geleden dat mama Claudine ons heeft verlaten.

Overtuigd van het feit dat ook zij het niet anders had gewenst, zullen we Miekes verjaardag weer uitbundig vieren. 1 ding is ondertussen al héél zeker... de hoeveelheid champagne die ons Mieke nog zal moeten inhalen is fenomenaal!!!


21 oktober 2005 - Gewijzigde kinderopvang
Vandaag besloten ons Pattyntje niet naar "Clara di Luna" te brengen, maar een dagmoeder ietsje verderop.

Deze dagmoeder werkte reeds voor het "Bremhuisje" te Knokke, maar is sinds kort als zelfstandige aan de slag. Voor ons vooral vanwege een soepelere regeling een beter adres.


13 oktober 2005 - Nonkel Fredje de onderwijzer is een jaartje wijzer...
Vandaag werd Mieke's broer een jaartje ouder. Binnenkort organiseert ons Fredje waarschijnlijk weer zo'n waar "Delhaize" festijn, waar wij zeker bij willen zijn!

Fredje, laat die flessen alvast maar knallen ...


12 oktober 2005 - Wat vind ons Pattyntje van ons huisje?
Deze avond kunnen vaststellen dat ons kleintje zich nergens iets van aantrekt. Hij of zij, blijkt zich goed te amuseren en meet ondertussen zo'n 25 centimeter. Ons Pattyntje is nu iets meer dan 20 weken oud, wat betekent dat we goed halverwege zijn!

Zoals voorspeld, kan Mieke ondertussen reeds beweging voelen en zie je haar buikje af en toe al eens bewegen...

Volgens de gynaecoloog zal Mieke vanaf nu sneller kilo's bijkomen en zal het buikje bijgevolg overduidelijk worden.

Een volgende echo is gepland op 8 november...


10 oktober 2005 - Eindelijk ons droomhuisje gevonden!

Na een jaar intensief zoeken, diverse ontgoochelingen en blijven sparen is het ons dan toch gelukt!

Sinds deze avond kunnen we ons de trotse eigenaars noemen van deze gezellige landelijke woning te Moerkerke.

Op 1 februari 2006 verlaten we definitief "Dudzele city" en ruilen we het "Bossiersgoed 1" voor "Scheewege 22"

Meer details volgen ongetwijfeld ...


3 oktober 2005 - Onze toekomstige PAPA is jarig...
Vandaag is het precies 28 jaar geleden dat onze toekomstige papa werd geboren. Alle info omtrent ons "Stefke" kan je nog steeds terugvinden op onze huwelijkssite...

Ter ere van Stefaans Oma, die eergisteren 80 jaar is geworden, waren we gisteren uitgenodigd in "Salons de Vrede". Daar werden we getrakteerd op een overheerlijk namiddagje brunchen, kortom eten en drinken à volonté ...

Nogmaals een ferme proficiat en een dikke merci!


30 september 2005 - Kinderopvang
Zoals voor elk werkend koppel wel het geval zal zijn, hebben we dus binnenkort ook nood aan kinderopvang. Aangezien we nog steeds op zoek zijn naar ons eigen huisje, lijkt opvang in Dudzele ons geen ideale locatie...

Na ons overal te hebben geïnformeerd, zijn we bijgevolg deze middag naar "Clara di Luna" in Knokke gereden. Deze mini-crèche is slechts enkele kilometers van Mieke's werk verwijderd en mag tot 14 kindjes opvangen.

Na een vriendelijk onthaal, een rondleiding en de nodige uitleg hebben we er ons "Pattyntje" alvast ingeschreven. Een crèche met een website ... dat vindt onze papa natuurlijk wel oké!


26 september 2005 - Baby beurs in Gent
Gisteren zijn we zoals vele anderen ook maar eens richting Flanders Expo gereden. Op 24 en 25 september werd daar naar jaarlijkse traditie een heuse baby beurs gehouden.

Diverse exposanten in kinderverzorging, babyproducten, mutualiteiten, verzekeringen, geboortekaartjes, kinderwagens en alle andere hulpmiddelen stonden daar in Hal 8 opgesteld. Naast het bekomen van allerlei informatie, was het deelnemen aan diverse wedstrijden er toch 1 van de interessantste activiteiten.

Jammergenoeg was onze buit niet meer dan een pakje waspoeder van "Le Chat" en een blikje vreselijke "Coca Cola Light Sango".

Meer info over de babybeurs op www.baby.be


14 september 2005 - Zo gaat het goed, zo gaat het beter en nog een ...
Gisterenavond nogmaals op controle geweest bij de gynaecoloog.

Ons "minimensje" is reeds enkele weken voorzien van alle belangrijkste organen en moet nu vooral nog véél groeien en héél véél in gewicht toenemen.

Binnen een maandje kan Mieke waarschijnlijk al beweging voelen en zal zwangerschapskledij toch geen overbodige luxe meer zijn...
We houden jullie alvast op de hoogte!


27 augustus 2005 - Nonkel Cissen is jarig vandaag...
Deze vermelding mocht niet ontbreken. Stefaan's broerke Francis is vandaag 24 geworden. Op een feestje hoeven we voorlopig echter niet te rekenen want hij geniet nog steeds van een welverdiende vakantie in het zonnige Turkije!

Vanuit het regenachtige Belgenlandje wensen we hem nog een hélé prettige verjaardag toe!


24 augustus 2005 - Terug van weggeweest...
Vandaag terug van een fantastische week vakantie.

Op 16 augustus zijn we met z'n drietjes richting Ardennen getrokken om daar enkele dagen onze zinnen te verzetten. Na rustig genieten van omgeving, eten en drank zijn we er samen met vrienden de donderdag eens ferm ingevlogen! We kozen voor de combinatie van een fiets- en kayaktocht in en rond "La Roche". De MTB-tocht was enorm vermoeiend en een pak pittiger dan deze enkele weken geleden, maar we hebben ze toch doorstaan. De daarop volgende kayaktocht was zo'n 10km lang, maar wel zeer gevariëerd!
Op 19 augustus hebben we na een volledig uur filerijden snel onze valies herpakt om na de eerder geplande fondue-avond de volgende dag naar Parijs te kunnen vertrekken.

Van 20 tot en met 23 augustus zijn we dan Parijs gaan verkennen. We hebben er zowat alle bezienswaardigheden afgelopen en zijn nu moe maar voldaan terug in ons véél goedkoper en toch ook zo gezellige Brugse stadje :)


9 augustus 2005 - 3de Afspraak Met De Gynaecoloog
Vandaag de laatste "werkendag" geweest en nu dus eindelijk tot 28 augustus welverdiend verlof!

Als kers op de taart deze avond bij de gynaecoloog mogen vaststellen dat ons "patatje" het ook naar zijn zin heeft.
Ondertussen is het alweer flink geëvolueerd, 45mm groot en vliegen de armpjes en beentjes al goed in het rond...

Vanaf nu mogen we stillekes aan iedereen het plezante nieuws  vertellen en de site online plaatsen...


29 juli 2005 - Sloeberken is er niet meer bij...
Vandaag het sombere nieuws vernomen dat Sloeber naar de hondenhemel is vertrokken. Na een luxeleven bij Papa Ivan en Mama Claudine werd hij met een spuitje van een verdere lijdensweg verlost. De knuffel is zo'n 11 jaar geworden.

21 juli 2005 - Gentse Feesten
Gisterenavond met de de toekomstige nonkeltjes en wat vrienden naar de Gentse Feesten geweest. Het was blijkbaar de drukste dag ooit van de Gentse Feesten. Leute met hopen... Gent, volgend jaar zie je ons zeker terug!
Foto's, zie site Cissen...

19 juli 2005 - 2de Afspraak Met De Gynaecoloog
Vandaag kunnen zien dat da prutske van 3 mm in 2 weken tijd zo'n 14 mm is gegroeid. Blijkbaar heeft ons boontje onze superdrukke weken goed doorstaan!

Volgende afspraak met de gynaecoloog is nu voorzien voor 9 augustus...


17 juli 2005 - Flamand Adventure Day @ Durbuy
Gisteren op Adventure Day geweest met Mieke's collega's (en partners). Het was een lastige, sportieve, hete maar keiplezante dag.
Dinsdagavond mogen we terug naar de gynaecoloog om te zien of de kleine dit ook heeft doorstaan?!

14 juli 2005 - We leven nog :)
Na enkele dagen bekomen van een toch wel geslaagd verjaardagsfeest zaterdag, toch nog even ons dagboekje aanvullen...
Voor de geïnteresseerden, foto's van het feestje zijn hier te bewonderen.

8 juli 2005 - Feesten als de beesten ...
Ons Mieke heeft nogal wat last van misselijkheid.
Het organiseren van het bommy (Sarah) en bompy (Abraham) verjaardagsfeestje (na het rëunie fuifke van vorige week) zit ons al ferm in de kleren. Laat het morgen maar een ferme birthday-party worden!

4 juli 2005 - De Gynaecoloog
Surprise, surprise... het prutske meet amper 3 mm wat overeenstemt met een 6 tal weken. Veel meer dan een zakje met piepklein vriemelend vruchtje valt nog niet te bespeuren en een resem afspraken voor de komende maanden werd alvast vastgelegd. Omdat de eerste weken vrij cruciaal zijn is de eerstvolgende afspraak reeds over 2 weken. Als alles gunstig evolueert is een maandelijkse controle daarna voldoende.

30 juni 2005 - Verlof Geregeld
Na een half dagje verlof te hebben geregeld vandaag, gebeld naar de gynaecoloog om het afspraakje voor nu maandag vast te leggen. Binnen enkele dagen weten we dus iets meer :)

29 juni 2005 - Afspraakje Met De Gynaecoloog
Snel een afspraakje regelen met de gynaecoloog buiten de kantooruren is blijkbaar niet evident. Pas eind augustus is er nog iets vrij. Een sneller alternatief is nu maandag reeds om 14u15. Dit moeten we natuurlijk eerst met ons werk zien te regelen...

28 juni 2005 - De Bevestiging
Deze avond een testje gedaan en onze hoop kunnen bevestigen! Mieke is zwanger en we hebben dus weer een reden om een site'je te bouwen.

Waag ook een gokje en win een heerlijke fles champagne...